De Vereniging

(alleen leden)

Privacy statement

Vraag en Aanbod

Hier kunt u een advertentie of oproep plaatsen. Het plaatsen van een advertentie is voor leden van de Noordkapervereniging gratis. Voor niet-leden kost het plaatsen van een advertentie 10 euro. Voorwaarde voor plaatsing is dat het aangebodene of gevraagde een relatie heeft met de Noordkaper als schip. Wilt u een advertentie plaatsen, stuur dan een email met de advertentietekst en eventueel een foto aan de webmaster. Wij zullen de adverentie plaatsen indien er geen commerciele belangen mee gemoeid zijn.

Commerciële partijen wordt verzocht hun waar via de daarvoor bestemde kanalen aan te bieden.

2018-01-28

Te Koop:  Fok en Kluiver met rolmechaniek (zonder reefmechanisme)

Geschikt voor Noordkaper, platbodem of schip met korte mast en kluiverboom.

In goede conditie.

Fok: Voorlijk 7,25m; Achterlijk 6,90m; Onderlijk 4,10m.

Kluiver: Voorlijk 8,70m, Achterlijk 6,10m; Onderlijk 3,85m.

Vraagprijs: 200,00 euro per stuk, 350,00 euro voor de set

informatie: grootzeil@ziggo.nl

2018-01-28

Te Koop: Genua

Wegens vervanging mast. Geschikt voor rolmechanisme op Noordkaper, platbodem of schip met korte mast en kluiverboom.

Slechts 2 seizoenen mee gevaren. In uitstekende conditie.

Achterlijk: 7,22m; Voorlijk: 8,20m; Onderlijk: 5,45m; Voorzien van UV-strook.

Vraagprijs: 350,00 euro

Informatie: grootzeil@ziggo.nl

2017-11-28

Noordkaper 28 te koop gevraagd

Na vele jaren, met veel plezier in de Noordkaper 22 rondgevaren te hebben, wordt het toch eens tijd om een maatje groter te gaan varen.
Mocht iemand overwegen zijn of haar Noordkaper 28 van de hand te doen, dan houd ik mij zeker aanbevolen.
Hans en Margriet Mahieu
06-20125046
mahieumargriet@gmail.com

2017-10-08

Te koop mooie en jonge Noordkaper 22!  Onze “Stoerke”

De boot is in 2004 gebouwd en in de periode 2004 - 2006 ingetimmerd.

Het is een heerlijk schip voor IJsselmeer, Wadden en de binnen wateren . De variabele diepgang van ca. 50 cm tot 1,40 geven haar een groot vaargebied. Ze zeilt heerlijk, pakt snel op. De golven van het IJsselmeer doorsnijd ze in plaats van stampen en er komt amper water over. Grootzeil en fok zijn in goede staat en de fok staat op een rolreef systeem en is daarmee goed handelbaar. De vallen zijn onlangs vernieuwd. Voor de liefhebber is er ook nog een zo goed als nieuw gaffeltopzeil.

In de kajuit is een heerlijke ruime tweepersoonskooi die altijd klaarligt. Vier ruime lades, ruimte onder de BB zitbank en heel veel ruimte en/of slaapplaats voor twee kinderen onder de kuipvloer. Bij ons is het  “onze schuur”.  Verder een keukentje met spoelbak met afvoer en afsluiter. Waterzak met vulopening aan dek!

De motor is een 9,9 pk Yamaha 4 takt werkmotor en is prima op zijn taak berekend en ook belangrijk, is  betrouwbaar!

Voor de zomer is er een dektent over de kuip in gebruikte staat. Tijdens het overnachten een zeiltje over het voorluik en kajuitingang/ halve kuip. Voor de winter een op maat gemaakt dekkleed – in goede staat - met liggende mast over het hele schip.

Zij verkeert in uitstekende staat van onderhoud en ik verwacht ook geen grote dingen op termijn. Wel bijhouden. De romp, onderwaterschip  en dek staan in een 2 componenten systeem wat een prima conservering biedt.

Maten en gewichten:

-        Lengte over de stevens 6,70 meter

-        Lengte over alles ca 8 meter

-        Breedte 2,50

-        Diepgang ca. 50 cm tot 140 cm

-        Waterverplaatsing ca 3500 kg

-        Grootzeil,  met 2 bindreven

-        Fok. Op rol reef systeem

-        Gaffel topzeil incl. losse spriet echter zonder schoten

Motor:

9 ,9 PK Yamaha werkmotor 4 takt In bun. met 2 x12 liter tank.

Uitrusting:

-        Reddingsboei

-        Zwemtrap

-        Anker 10 kg met 30 meter verzwaarde ankerlijn

-        Anker bal

-        Sprenkel voor het strijken van de mast

-        Huikje voor grootzeil, gebruikte staat

-        Rolreef hoes, gebruikte staat

-        Huikje boeg spriet (scheelt weer lakken)

-        4 stootwillen

-        Watervulslang

-        Origo, 2 pits spiritus kooktoestel

-        Goekgekeurd BBM slot

contact: Hans-Piet van Sprang  e-mail: hanspiet.vs@t-mobilethuis.nl  tel: 06-83171707

2016-08-23

Noordkaper 29 Classic 1977

Na 21 jaar trouwe dienst is mijn Noordkaper 29 Classic te koop. Bouwjaar 1977, volledige renovatie 1995 en vorig seizoen geheel nagekeken en opgeknapt.  De motor: tikken en lopen (Yanmar 22Pk diesel Grootzeil, botterfok, fok, stormfok, vliegende (rol) kluiver 5 zeilen, kimkieler. Zoals Noordkaper eigen: een sfeervol interieur. Deze zomer te spotten op en rond het IJsselmeer of wadenzee. informatie 0622 971 842

2013-08-17
Noordkaper 34vm 2004

“Lazy Jack”, De eerste Noordkaper 34 visserman in staal,
Indeling; nostalgisch “visserman ” interieur met bedstee en kacheltje ( de Rietpol).

Casco en techniek, Flevojachtbouw Nijkerk Gaffelgetuigd schip met rolfok en rolkluiver, 4 schootlieren en 2 vallieren met klemmen.

Voor meer informatie klik op de foto